Wie zijn wij

Lang voor de Bengalen waren de Belgische herders Tervuerense al in ons leven. Toen ik een klein kind was zag ik een Tervueren op straat en wist vanaf toen dat dit HET ras was voor mij.  We zijn begonnen met honden van de Fazanthoeve Nest A t/m G. Na verloop van tijd zijn we op zoek gegaan naar een ander type hond en zijn we zo bij de Lamar en Schagerwaard beland. Ondertussen fokken we al weer vanaf 1990. in de Begin jaren fokte ik met Edwin (mijn ex) samen, nu al vele jaren fok ik samen met mijn dochter Kayleigh die veel te vinden is op honden evenemenenten in Europe en omstreken terwijl ik op de dieren thuis pas. Sinds zij in de fokkerijk betrokken is zijn er ook Laekense herders in ons leven. Voor ons is het belangrijk dat een hond niet alleen maar mooi is maar ook leuk kan werken.. Hij hoeft niet aan een mauw te hangen maar behendigheid en schapenhoeden op een goed niveau zou elke Belgische herder moeten kunnen.. Zo is bijvoorbeeld Rodin v. Moned de eerste Tervuerense Herder die de HWT (Schapenhoeden) test heeft gehaald in Nederland, waardoor hij in de werkhondenklasse uitgebracht kan worden, op show doet hij het echter ook goed aangezien hij al 2 speciales in Europa heeft gewonnen. Zo zou het eigenlijk moeten kunnen zijn met elke hond en dit is dan ook ons fokdoel.. Daarbij moet een hond natuurlijk gezond zijn, wij testen al vele jaren  de heupen en ellebogen, ook hebben de meeste honden van ons oog onderzoeken ondergaan en de Laekense uiteraard hartecho’s. Wij hebben ongeveer 10 honden van oud naar jong, ook houden we van elk nest een pup aan in de hoop dat het weer een topper gaat worden voor de toekomst.

 

Jaren geleden na het jaren fokken van Perzen wilden we eens wat anders.. Een Oosterse kat met een actief kara05-10-2013kter.. Na lang zoeken op het internet kwamen we de Bengaal tegen.. Wat een fantastisch dier! Het wilde uiterlijk en het actieve, speelse en slimme en lieve karakter sprak ons meteen aan, een droomkat, een luipaard met een (huis) kattenkarakter! Zo’n kat wilde we hebben en daarmee misschien de fokkerij weer gaan oppakken. Snel daarna zijn we bij een Bengalen fokker gaan kijken en waren meteen verliefd.. we gingen naar huis met ons eerste fokpoesje ”Kajama” , een Marble meisje. Na Kajama is onze groep uitgebreid in de loop der jaren naar ongeveer 15 Bengalen.. Kajama word ondertussen al weer een oude dame maar geniet samen met haar dochter Brandy van een heerlijk relaxed pensioen. We zijn inmiddels totaal verslingerd geraakt aan dit ras en kunnen ons leven niet meer voorstellen zonder ze..

 

catpondOnze belangrijkste doelen van het fokken is natuurlijk de gezondheid, karakter en het wilde uiterlijk met de grote rozetten.. We hebben meerdere keren per jaar een nestje met Brown & Blue tabby Bengalen.. Soms hebben we wel eens een Marble kitten! Onze kittens groeien op in de huiskamer tussen de andere katten en onze honden.. Onze kittens staan bekend om hun ontzettende lieve knuffel karakters wat wij ook ontzettend belangrijk vinden! Omdat ze vanaf dag 1 in ons dagelijks leven worden opgenomen zijn ze alle huiselijke situaties gewend. Onze katten zijn altijd bij ons en er leeft niemand in afzondering, hierdoor moeten we soms wel eens de moeilijke beslissing nemen om een kat uit huis te plaatsen als die onrust in de groep veroorzaakt. We willen dat onze katten in pais en vree met elkaar leven en doen er dan ook alles aan om deze situatie te handhaven.

Onze katers hebben een ruim binnenverblijf en leven altijd in gezelschap met een andere kat, zij hebben onbeperkt toegang tot een eigen buitenverblijf en komen ook regelmatig in de grote buiten ren die in verbinding staat met het huis. De katten die in huis leven kunnen altijd via de keukendeur naar buiten om in de bomen te klimmen of in het waterloopje te spelen. Ze kunnen daar heerlijk rennen en racen op ruim 100 m2 gras en bos. De ren is van boven open zodat het mogelijk is om zo hoog mogelijk in de bomen te klimmen waar dan ook gretig gebruik van word gemaakt, zo buiten in een natuurlijke omgeving komt een Bengaal pas echt tot zijn recht!

Wat begon als een idee en een droom begint vorm te krijgen. We fokken inmiddels nu zo’n 9 jaar onder de cattery naam ‘WOWBengals’ en onze katten wonen inmiddels over de hele wereld. De katten waar we mee fokken worden jaarlijks op erfelijke ziektes getest zoals de hartziekte HCM. Al onze kittens vertrekken met een koopcontract waarin de garanties staan beschreven en zijn uiteraard volledig ingeënt en meerdere malen ontwormd. Wij horen graag af ten toe hoe het gaat met onze kittens en vinden het altijd leuk om foto’s te ontvangen, ook staan we altijd klaar om U met raad en daad terzijde te staan. Spreekt dit verhaal U aan, neem contact met ons op om onze katten en ons te ontmoeten.

Wij testen al onze katten op de bloedziekte PK-Def en de oogziekte PRA zodat wij alleen gezonde kittens op de wereld zetten.

Monique & Kayleigh

WOWBengals & v. Moned

Froombosch (Groningen)